__ potravinové doplňky  ________________________________________

 

  GUARANA V MEDU 5%

Guarana je liána, jejíž plody mají účinky blahodárné na lidský organismus. Pomáhá proti únavě - má stimulující účinky. Pomáhá též při poruchách trávení, obezitě, atheroskleróze, detoxikuje organismus, zvyšuje bdělost, ostražitost, vytrvalost a odolnost (má vliv na intenzívnější okysličování mozku a svalů).
Je to balzám na srdce, nervy, svaly, žaludek, střeva.

     
KVĚTOVÝ PYL V MEDU 5%

Květový pyl obsahuje velké množství bílkovin, železa, kalcia, fosforu. Dále obsahuje draslík, hořčík, chlor, měď, kobalt, sodík, křemík, nenasycené mastné kyseliny, vitamíny apod. Pyl je vhodný na snížení tlaku, cholesterolu v krvi, podporuje tvorbu červených krvinek, stavbu kostí, zubů, nervů. Užívá se při onemocnění prostaty, zánětech horních cest dýchacích, nervových onemocnění, poruchách trávení. Je to vynikající pramen energie zvláště v zimě a na jaře.
 

.

     
  KVĚTOVÝ PYL

Obsahuje velké množství bílkovin, asi 12% železa, stejné množství kalcia a fosforu. Dále obsahuje draslík, hořčík, chlor, měď, kobalt, křemík, sodík, nenasycené mastné kyseliny a aminokyseliny. Je v něm řada vitamínů, např. B1 (podněcuje látkovou výměnu nervů), B2 (přispívá k buněčné výměně látek), B6 (udržuje pokožku a sliznice zdravé, podporuje růst vlasů, podílí se na tvorbě pigmentu pokožky a krvinek), H (udržuje propustnost cév), F (nedostatek vyvolává nechutenství).

     
ZÁZVOR LÉKAŘSKÝ V MEDU 4%

Zázvor lékařský je tropická bylina, která obsahuje kolem 7,1% bílkovin, 3,7% tuku, 7,7% sacharidů, 4,2% vlákniny, 4,5% minerálních látek a nejdůležitější 3,5% silice a pryskyřičné látky. V Číně a Japonsku patří mezi důležité léčivé rostliny. Působí mimo jiné na průduškové astma, tuberkulózu, vysoký tlak, jaterní choroby a jako povzbuzující prostředek. Čerstvé oddenky zázvoru jsou vynikající při kašli, nachlazení, k uvolnění hlenů, při žaludečních potížích.

 
 

 

 
  SCHIZANDRA ČÍNSKÁ V MEDU 5%

Schizandra čínská je představitel subtropické flóry. V čínské medicíně je nazývána plodem pěti chutí a místní obyvatelé jí znají pro její povzbuzující účinky nervové soustavy a tím zvyšuje duševní a fyzickou kapacitu, stimuluje srdeční a cévní systém, povzbuzuje dýchání, zvyšuje krevní tlak a zlepšuje ostrost zraku. Ve vietnamské tradiční medicíně se používá k léčení impotence, poruch dýchání, při některých ledvinových nemocech a jako posilující přípravek. Využívá se i při nespavosti a slabosti.

     
............